fredag 11 februari 2011

Death in June - Peaceful snow


Berättelsen om hur "Peaceful snow" kom till är en riktig solskenshistoria: Miro Snejdr är en begåvad, ung pianist och ett enormt Death in June-fan. Han har lagt upp ett antal videor med sina egna Death in June-tolkningar på youtube.

En dag snubblade, ingen mindre än Douglas Pearce själv - mannen bakom post-industri/neo-folk-legenden Death in June - över Miros piano-versioner. Och han blev så imponerad att han bjöd in Miro att backa upp honom på nästa Death in June-skiva.

Det är alltså bara Douglas Pearces röst och Miro Snejdrs piano som vi hör på "Peaceful snow". Och resultatet är inte alls tokigt. Miros piano-arrangemang är storslagna och passar väldigt bra ihop med Douglas dova, ödesmättade sång som ibland övergår i tal.

Min invändning är att de avskalade arrangemangen blir rätt enformiga i längden trots att skivan rymmer flera av de starkaste låtar som Douglas Pearce har skrivit under 2000-talet. Som: "Life under siege", "A nausea" eller "Neutralize decay".

Efter den rätt trista "The Rule of Thirds" är "Peaceful snow" en klar uppryckning. Men till en klassisk Death in June-skiva som "Nada", "But, what ends when the symbols shatter?" eller "Take care and control" är det...ljusår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar